Laddar Evenemang

« Alla evenemang

  • Detta event har redan ägt rum.

Utställning: Ester Blenda på Skarhults slott

29 september, 2019

120SEK

Pågår 24 maj–29 september 2019. Ester Blenda Nordström var direktörsdottern som vägrade vara fin flicka. Hon levde i en tid då kvinnor gick klädda i långklänning och inte hade rösträtt. Själv var hon reporter på Svenska Dagbladet och körde runt på motorcykel, klädd i byxor, kedjerökandes och reste jorden runt med en pistol i väskan.

Utställningen produceras i samarbete med författaren Fatima Bremmer som skriver utställningstexterna och filmregissören Anna Hylander vars mamma är barnbarn till Ester Blenda Nordströms syster Agda Nordström.

– Det är helt unikt att ha sitt liv så väl fotodokumenterat när du var kvinna och levde och verkade för 100 år sedan, säger Anna Hylander som kommer att presentera bilder från en samling om närmare 800 privata fotografier som finns i Ester Blendas kvarlåtenskap. Ester Blenda förstod tidigt vikten av att skapa sin egen journalistiska persona och bildens styrka som berättarelement i journalistiken.

Under utställningsperioden kommer föreläsningar arrangeras om just 1900-talets första hälft på teman som; kärlek mellan kvinnor, kvinnliga äventyrerskor, suffragettrörelsen, kvinnliga journalister och kvinnliga barnbokshjältar.

Detaljer

Datum:
29 september, 2019
Kostnad:
120SEK
Webbplats:
http://www.skarhult.se/93/utstallningarna/ester-blenda-pa-skarhults-slott

Plats

Skarhults Slott
Skarhults slott
Eslöv, Sverige
Webbplats:
http://www.skarhult.se