Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Berättarafton och fika med firartema!

7 december, 2021 kl. 18:00 - 19:30

Gratis
Bilden visar en luciakrona.

Välkommen till berättarafton med fika i fokus där vi släpper ordet fritt och firar hundra år av demokrati i Sverige. Minns du första gången du fikade? Vad är ditt absolut bästa fikaminne? Vad pratar du helst om över en fika och vad mumsar du gärna på?

Vi fikar från barnsben till ålderns höst. Fika är en naturlig del av livet här i Sverige, när vi under avslappnade former pausar från allt för att njuta av fikastunden. Ofta är det under en fika som vi tar de viktiga besluten i livet. Det är också när vi fikar som vi träffar de viktigaste personerna i våra liv. Att fika skapar gemenskap och minnen och platsen för fikapausen varierar från hemmet, kaféet, jobbet till i skogen och så vidare för oss i Sverige en självklarhet men tänk om du skulle fika i ett land som är en diktatur. Hur skulle fikastunden te sig då tror du? Skulle du få säga vad du vill och skulle du kunna fika med vem som helst?

Vi bjuder på fika!
Anmälan: För att veta hur mycket fika vi ska bulla upp med behöver vi veta om du kommer. Anmäl dig här eller via 0322-104 05.

Medverkande:
Gunilla Davidsson, Turistrådet Västsverige som arbetat med ”Swedish Fika” sedan 2015 och fikat med journalister från hela världen i Kaféstaden Alingsås.
Josefin Hagby, Verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Alingsås.

Detaljer

Datum:
7 december, 2021
Tid:
18:00 - 19:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://www.sv.se/avdelningar/grsydost/kurser/berattarafton-med-fika-i-fokus-48109/

Plats

Studieförbundet vuxenskolan Alingsås
Torggatan 6
Alingsås,

Arrangör

Studieförbundet vuxenskolan
Telefon:
0858768600
E-post:
info@sv.se
Webbplats:
https://www.sv.se/